Instrumentservice i Härnösand

Instrumentservice i Härnösand

Har du ett instrument du spelar på så vet du att om du inte servar det emellanåt så blir det inte bra när du spelar. Falska toner och otydlighet är ofta fel som uppstår. Därför är det viktigt och ta hand om sitt instrument på bästa möjliga vis. Det kan dock vara svårt att veta hur man ska göra i olika situationer, då är det bra att ha kontakt med en instrumenttekniker. Det finns ett företag i Sollefteå som erbjuder instrumentservice, en musikaffär som tar hand om allt från försäljning till reparation och service av musikinstrument. Instrumenttekniken i Sollefteå är en mycket erfaren instrumenttekniker som verkligen vet hur man tar hand om olika typer av instrument.

Själv spelar jag gitarr men den kräver ingenting speciellt mer än att jag stämmer gitarren varje gång jag ska använda den, eller lite före då, och det gör jag enkelt via en app i telefonen. Men du kanske har ett annat instrument, en elgitarr, en trombon eller ett piano till exempel, som kräver mer omsorg och då är det bra att ha kontakt med en instrumenttekniker. Som sagt, Instrumenttekniken i Sollefteå är mycket erfarna och de vet hur man ska ta hand om alla olika typer av instrument.

Det finns flera olika saker du kan göra för att ta hand om ditt instrument på bästa möjliga vis. En av de viktigaste sakerna du kan göra är att se till att det inte blir för torrt i luften, för det påverkar instrumentet på olika sätt. Om det är torrt i luften blir träet torrt och spricker lättare, stål kan rosta och plast kan bli mjukare. Därför är det viktigt att se till att fuktigheten i rummet är lagom, inte för hög och inte för låg. Behöver du instrumentservice så vet du nu vart du ska vända dig!


Kommentarer är stängda.